Новини

Кметът на община „Марица“ с подарък-площадка за децата от ДГ „Бисер“

 

210 деца с увреждания и сираци до 18 години от община „Марица“ получиха по 100 лева и пакет с лакомства преди коледните и новогодишни празници.

Кметът Димитър Иванов раздаде лично паричната помощ и сладкишите на 86 сираци в началото на днешната, последна за годината, сесия на ОбС „Марица“ .

Кметовете на съответните населени места в общината пък поеха ангажимент да доставят парите и коледните пакети на 124 деца с увреждания.

Лакомствата са закупени със средства, събрани от благотворителния базар за сурвачки, картички и коледни украшения, изработени от децата в детските градини и училищата  в община „Марица“.

Другата приятна изненада на старта на заседанието на Общински съвет  бе милата празнична програма, изнесена от 20 коледари от детска градина“Бисер“ в с. Труд.

Едно от децата сурвака Димитър Иванов с пожеланието: „Кметът селата да обнови - с нови улици, с добър транспорт, детски ясли и градини да построи и училища светли да обнови!“

Директорът на забавачката Гинка Ботова благодари на Димитър Иванов за огромните грижи за децата на територията на общината, и в знак на признателност му подари коледен сувенир, изработен от хлапетата и преподавателите им.

„Искаме да изкажем благодарност, затова, че в работата Ви приоритет са децата и младите хора.“, посочи Гинка Ботова.

Тя пожела на Димитър Иванов здраве, семейно щастие и спорна и пълна с нови начинания 2018  година.

„Бяхте великолепни!“, похвали кметът малките коледари след празничното изпълнение.

 „Виждате какви прекрасни деца имаме – те са нашето бъдеще и трябва да ги пазим. Радвам се, че за нас те са приоритет №1.“, обърна се към общинските съветници Димитър Иванов.

Той разкри, че в бюджета за следващата година ще бъде заложена сумата за открита спортна площадка в детска градина „Бисер“  в с. Труд.

Новината бе посрещната с възторжени викове и ръкопляскания от малчуганите в забавачката. Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов и председателят на местния парламент Гергана Трендафилова зарадваха малките коледари с пакети с плодове,  гевреци и лакомства, а те пожелаха  ползотворна работа на общинските съветници.