Новини

Община Марица – домакин на най-мащабното спортно събитие за деца

 

Община Марица бе избрана за домакин на 23-тите държавни игри на спортистите от малките селища.

Най-мащабното спортно мероприятие в детско-юношеския спорт в България ще се проведе през юли 2018 г.  в с. Маноле.

В игрите ще вземат участие 800 деца до 15 години от 62 български общини.

Те ще са разпределени в над 85 представителни отбора и ще се състезават в 9 вида спорт – хандбал, футбол, баскетбол, волейбол, свободна борба, шах, лека атлетика, тенис на маса и конен спорт.

Изпълнявам приятното задължение на Управителния съвет на Българската асоциация на спортистите от малките селища /БАСС/  да връча на община Марица официалното решение за домакин на 23-тите държавни игри на спортистите от малките селища.

Това заяви председателят на асоциацията Стоян Караиванов при връчването на документа на кмета на община Марица Димитър Иванов.

Считам, че изборът на община Марица ще е най-успешен заради традициите и добрата открита и закрита спортна база на територията й, посочи председателят на БАСС.

Стоян Караиванов припомни завоюваните първи места на общината и на отделни нейни селища в комплексни състезания и в такива от различни видове спорт.

По думите му при предварителната инспекция на съоръженията е станало ясно, че Маноле разполага с многофункционална спортна зала и стадион на добро равнище.

И двата обекта отговарят на изискванията за провеждането на републикански състезания. В момента комплексът и лекоатлетическата писта се реновират,  и който ги види ще остане впечатлен от стопаните им, каза още Стоян Караиванов.

Благодаря Ви г-н Караиванов за оказаната чест. Ние още днес ще сформираме екип, който ще работи за организацията на тези игри.

С тези думи кметът на община Марица Димитър Иванов се обърна към председателя на БАСС.

Това е първото домакинство на община Марица, което като бивш спортист, ме кара да се чувствам горд. Ще направим така, че игрите да са на много високо ниво, категоричен бе кметът Димитър Иванов.

Хората около спорта се познаваме като сериозни, затова съм уверен, че това ще бъдат най-успешните игри в историята. Ще вдигнем много летвата за следващите домакини през 2018 г., обеща той.

Иванов призна, че изборът на община Марица за домакин е едва началото.

По думите му предстои много работа и подобрения на базите, така че децата да се чувстват комфортно и да спортуват

с желание.