Новини

По предложение на община „Марица“: ОбС Пловдив удължи маршрута на автобус №15 до с. Войводиново

 

От 1-ви август автобус №15 от градския транспорт на Пловдив ще пътува до с. Войводиново.

Предложението за удължаване на маршрута на линията е на кмета на община „Марица“ Димитър Иванов и бе гласувано от Общински съвет Пловдив на сесията на 12-ти юли.

„Благодаря на пловдивските съветници, че подкрепиха това разумно решение. То ще помогне за комфорта и мобилността не само на жителите на селото и учениците, които посещават училища в града, но и на много пловдивчани, работещи във фирмите край Войводиново.“ , коментира Димитър Иванов.

До удължаването на маршрута на автобус №15 се стигна след многобройните молби до кмета на община „Марица“ от жители на с. Войводиново и десетки предприятия в района, чиито служители пътуват от и до Пловдив по два пъти на ден.

„Многократни са оплакванията на жителите на с. Войводиново, свързани с транспорта, най-вече сутрин и вечер, когато пътуващите са много. Сутрин учениците и работниците в Пловдив не могат да бъдат събрани в маршрутна линия №6-единствената, която ходи до с. Войводиново.“, се казва в една от жалбите на кмета на с. Войводиново Димитър Тосев, изпратена до Димитър Иванов.

„Маршрутките спират бързо и внезапно, а това може да доведе до пътно-транспортно произшествие. Отделно слизането от автомобила на деца е изключително опасно, защото те се озовават на платното с ограничена видимост.“, се посочва в писмото до кмета на община „Марица“.

Заради многобройните сигнали Димитър Иванов изпраща писмо до Златин Велев, заместник-кмет по транспорт в община Пловдив. Назначена е комисия, която взема решение за удължаване на маршрута на автобус №15 до с. Войводиново. Въз основа на него кметът Иван Тотев внася предложение в местния парламент, което е подкрепено от 39 общински съветници.

С новото разписание броят на рейсовете по линията се увеличава от 7 на 10, като 8 от тях са големи и 3-малки, включително и един резервен.