Новини

Председателят на Комисията по отбрана ген. Попов – гост на концерта за 30 г. община „Марица“

Председателят на Комисията по отбрана в Народното събрание ген. Константин Попов бе гост на тържествения концерт в НЧ" Изгрев-1927" в село Граф Игнатиево по повод 30 години от създаването на община "Марица".

На събитието присъстваха кметът на община „Марица“ Димитър Иванов, председателят на Общинския съвет - Гергана Трендафилова, кметът на Граф Игнатиево Нестор Чочев, кметове на населени места, общински съветници, много жители и гости.

Самодейни състави от читалищата в селата Граф Игнатиево, Калековец, Маноле, Рогош, Войводиново и Труд представиха танци и песни от седемте фолклорни области в страната – Родопска, Добруджанска, Тракийска, Пиринска, Шопска, Странджанска и от Северна България.

Само за час на сцената оживяха магията на Орфеевата планина – Родопа, безкрайността и плодородието на житницата на България, необятността на Тракийска низина, мистиката на кукерите от Пиринския край, колорита на шопските лазарки,  девствените гори на Странджа, спокойствието на Дунава и величието на Белоградчишките скали.

Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов поздрави всички жители на с. Граф Игнатиево за 30-годишния юбилей от основаването на община „Марица“ и благодари на самодейците за грандиозния фолклорен спектакъл.