Новини

С пускането на 2 бели гълъба започна строителството на нова детска градина в с. Строево

С пускането на 2 бели гълъба в небето и първа копка на кмета на община „Марица“ Димитър Иванов бе даден старт на строителството на новата детска градина „Детелина“ в с. Строево.

Полетът на птиците - символи на мира, любовта, надеждата и късмета, бе посрещнат с възторжени викове от присъстващите.

Почти всички жители на селото бяха дошли да приветстват осъществяването на дългогодишната си мечта – строеж на красива и модерна сграда за децата им, която ще замени сегашната 54-годишна постройка.

На събитието присъстваха председателят на Общински съвет „Марица“ Гергана Трендафилова, зам.-кметът Петко Чочев, кметът на селото Десислава Дингилева, секретарят на общината Надежда Димитрова, кметове на населени места и общински съветници.

Водосвет за просперитет бе отслужен от отец Милан.

„Радвам се, че започваме това Богоугодно дело – построяването на нова детска градина с изпросването на Божията благословия. Всички начинания трябва да стартират по този начин. Така са правили нашите прадеди, които дори, за да закрепят 3 камъка, са молили за Божията благодат.“, посочи след водосвета отец Милан.

Той благодари за поканата на кмета на община „Марица“ Димитър Иванов и на кмета на с. Строево Десислава Дингилева и пожела на политиците от всички партии винаги да са така обединени за благото на децата.

„Нека Ви пожелая винаги да бъдете заедно във всяко Богоугодно начинание, защото с разединение няма да постигнем нищо. Така ще бъдем добър пример, от който ще се учат и възпитават  децата ни, които са най-важното в живота ни.“,  заръча свещеникът на управниците.

Кметът на община „Марица“ се съгласи с думите му и допълни, че всички са били обединени около идеята за изграждане на новата забавачка в с. Строево, защото тя е в името на децата ни.

„Много съм щастлив, че днес присъствате на това знаменателно за с. Строево и община „Марица“ събитие, защото не всеки ден се полагат основите на ново начало. Всичко, което правим е за по-доброто бъдеще на нашите деца.“, подчерта Димитър Иванов.

Той посочи, че новата детска градина ще е два пъти по голяма от старата, ще събира 4 групи деца, като всяка от тях  ще разполага със собствена площадка за игра, изградена по модерни европейски изисквания.

„Благодаря на Бог, че ни помага и закриля нашите деца, домове и дела, благодаря на отец Милан за водосвета и хубавите думи, на директорката на детската градина Борислава Борикова - за настойчивостта й, на общинските съветници – затова, че подкрепиха идеята, и на моя екип, който със собствени усилия направи този прекрасен проект.“, заяви кметът на община „Марица“.

Той поиска от фирмата-изпълнител качествена работа и напълно готова сграда на детската градина за първия учебен ден 15-ти септември.

В знак на признателност за бъдещата придобивка, децата от ДГ “Детелина“ подариха кошници с цветя на Димитър Иванов и Гергана Трендафилова и зарадваха гостите с мила празнична програма.